Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Web Testing options !

    Kada pišeš o relativno skupim opcijama nije mi jasno na koji način donosiš taj zaključak.Jasno je da cijena opcije ovisi o cijeni dionice i o tome nema spora,pa je logično da su goog opcije "skupe".Misliš li pri tome na IV što?Baš gledam IV index na CBOE. i ne mogu naći neku logiku...npr.Call/put delta(što si ja skraćeno tumačim kao vjerojatnost za proboj strikea u ITM jer gledam OTM strikeove pošto kod njih TV više raste/pada za ekvivalentni pomak cijene od OTM strikeova) odnosno njezine vrijednosti možemo uzeti samo uvjetno.Ista je stvar sa IV prema kojoj se izračunava trnutna cijena opcija.Unatrag gledajući vidim da je ona skoro uvijek veća od historical v.,a samim time je i opcija precijenjena.Milsliš na precijenjenost u tome smislu ili jednostavno cost/benefit za ekvivalentni pomak cijene dionice u usporedbi sa različitim dionicama u %...tj. opcija na x dionicu na primjerice ATM za uvjetno rečeno istu snagu i veličinu pomaka daje manji/veći porast/pad cijene od opcije na y uz iste uvjete,a trebali bi biti isti.Kako uopće skužiti je li trenutna IMPLIED VOLATILITY precijenjena ili podcijenjena.Gledajući prema historical v. odstupanja su povelika,pa prema tome i podcijenjenost/precijenjenost opcija u danome trenutku?Ispričavam se na ovoj kobasi,ali drukčije nisam znao formulirati pitanje.

    avatar

    28.01.2006. (19:06)    -   -   -   -  

  • ......zafrkancija.......

    blog ti je superrrr dođi posjeti moj ima svega zanimljivoga čak možeš nahraniti i gladnog kennya i ima svega zanimljivoga bok

    avatar

    28.01.2006. (22:34)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Scenarij 1. pozitivni earningsi..Zasad je prilično veliki disparitet u korist callova...veća vjerojatnost profit takinga nakon objave...oslabljena pozitivna reakcija ako earningsi budu bolji od očekivanih ukazuje na prednost početnog ulaska u puteve.Ako će se u ponedjeljak trejdati up...još jedan razlog za početni ulaz u puteve koji će uz to i pojeftiniti.Ako u ponedjeljak trend cijena bude down čekao bih objavu earn.......Scenarij 2. negativni earningsi...u kombinaciji sa manjkom puteva i porastom cijene u ponedjeljak su putevi pun pogodak.Ako se goog u ponedjeljak bude trejdao down,pričekao bih objavu earningsa.Dakle rezultat bi izgledao otprilike ovako...ili ući sa putevima prije earningsa ako cijena googa u ponedjeljak bude rasla ili pričekati objavu u slučaju da se to ne dogodi te se kasnije pokušati uštekati na potvrđeni trend.Macd za goog kratkoročno je bearish,rsi neutralan,volatilnost relativno niska(što je dobro za ulaz u poziciju),MA kratkoročni je bearish..Sve u svemu u ponedjeljak ili putevi bez hedganja ili ništa:)To bi bio ukratko moj osvrt na gornji "problem".

    avatar

    28.01.2006. (23:38)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Felix idem sa zenom u shoppinig i nemam vremena za odgovoriti na prvi komentar ali samo me zanima kako si nasao visak callova nasprema putova? Meni YHOO veli da je na ATM STRIKEu@430 trenutno otvorenih interesa u callovima 8,961 dok je na istom strikeu u putevima 11,427! Ako gledas strike@440 on ima "normalnu distribuciju od 2:1 za CALLove" sto se ne smatra pretjeranim! Kada je obrnuto (2;1 za puteve) onda je drugacije! Ja bih "zvonio za alarm" kada su callovi:putova 3:1 ili vise a putovi:callova 2:1 ili vise!

    avatar

    28.01.2006. (23:50)    -   -   -   -  

  • nnnnn

    @Felix: Ako sam te dobro razumio ti si bearish u vezi GOOGla..) Kazes za ponedjeljak, ili put, ili nista…) Kako je YHOO glavni konkurent GOOGla, te je podbacio prije koji dan, mozemo li spekulirati da mu je GOOGle oduzeo dio trzista…) Pogledajmo graf (slika vrijedi tisucu rijeci, bigcharts.com) kao su se kretale cijene slijedecih parova stock-ova, koji su ujedno i medjusobni konkurenti na trzistu. ..1) DELL i HPQ, cijena im se krece obrnuto proporcionalno…2) SAP i ORCL, ne bas toliko drasticno, ali slicno…) Nije zahvalno povlaciti paralele, ali nikad neznas. Ako cijena skoci , kako mislis izaci iz pozicije. Smijem li pitati, kakav si tip investitora, koliki godisnji return ocekujes sa svojom strategijom? Slozio ih se sa OM-om: “jer iako time propustate mozda jak inicijalni pomak ipak pomak u istu stranu obicno traje i po par dana”. Razmisljao sam o strangle sa LEAPS opcijama ali preskupo za moj ukus. Pozdrav

    avatar

    29.01.2006. (03:55)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Nisam više ni bearish ni bullish,jer je gornji unos zasnovan na krivim podacima koje sam pokupio pod volumenom trgovanja,a ne broju otvorenih kontrakata.Dakle sve se temelji na krivim podacima kako me Optionmaster ispravio.Usput,primijetio sam da kretanje cijena npr.YHOO i GOOG često ide u istome smjeru,čak i češće nego se razilaze,pa to po meni ne bi trebalo imati nikakvo značenje.Isto tako rang lista uspješnosti(BROJA POSJETA) i prometa$ na gornjim tražilicama,e-bayu,wal martu...se ne podudara sa pokretima cijena.Nemam strategije i ne trejdam...učim...:)Za dell i hpq..sap i orcl ne znam...pogledati ću...fala na informaciji.

    avatar

    29.01.2006. (11:02)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Optionmaster hvala na ispravci...usput si mi odgovorio na jedno od budućih pitanja,a to su omjeri call/put koje treba uzeti u obzir.:)Fala!

    avatar

    29.01.2006. (11:06)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Nema problema Felix, objavio sam detaljni odgovor na prvo pitanje u unosu iznad.. takodjer vidi email! THX

    avatar

    30.01.2006. (01:42)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    @FELIX: Samo da se nadovezem na moj komentar jer ako mislis koristiti ove omjere kad gledas broj otvorenih call:put kontrakata, moras znati da su ti OMJERI mjerljivi SAMO OKO ATM STRIKEOVA! NARAVNO DA STO IDES DUBLJE ITM U CALLOVE ILI PUTEVE NE MOZES VISE RACUNATI NA TE OMJERE posto jedna strana postaje sve skuplja a druga sve dalje od "MONEY-a" pa se cijela slika naravno iskrivljava!

    avatar

    31.01.2006. (18:52)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Fala,pročitao sam "doma" i ovdje:)

    avatar

    01.02.2006. (00:18)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...